Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

La Rabassa espai protegit - Campanya de recollida de signatures - FINALITZADA -

Les associacions ecologistes ADN i APAPMA i les plataformes ciutadanes AMICS DE LA RABASSA i GRUP ROCAFORT, del Principat d’Andorra, varem promoure al llarg dels darrers mesos una recollida de signatures per tal de demanar al Comú de Sant Julià de Lòria que declari els territoris de La Rabassa, Conangle i muntanya amunt fins al Pic Negre i al Camp de Claror, espais naturals protegits, sota alguna de les figures contemplades en la Llei d’ordenament general del territori i urbanisme i el propi Pla urbanístic de la Parròquia.

Els objectius d’aquesta campanya són els de defensar al màxim la zona de La Rabassa i entorns com un paratge natural d’interès ecològic per la fauna i la flora que s’hi troben; d’interès cultural, per les activitats tradicionals que s’hi practiquen; i d’interès turístic, pel patrimoni natural i paisatgístic que s’hi ubiquen, a més de ser una de les entrades a la Vall del Madriu - Perafita i Claror, declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Partint de la premissa que qualsevol projecte de desenvolupament per la Parròquia, per Andorra i per tots els Pirineus, ha d’ésser sostenible, és a dir ha de respectar el medi ambient i aportar beneficis econòmics i socials als habitants del territori, entenem que la figura d’espais naturals protegits és un instrument adequat per a la conservació de l’entorn i un valor afegit en els projectes de reactivació econòmica d’un territori.

Amb aquesta finalitat demanàvem la teva adhesió a aquesta iniciativa i esperem que, amb l’esforç de tots, sigui escoltada pel Comú de St. Julià de Lòria.


Fulls de recollida de signatures.
Baixeu-vos els 2 documents clicant damunt la imatge (són en format PDF)

Imprimiu l'anvers i el revers en un mateix full DIN A4.

Desprès d'omplir els camps amb les dades i signar, doblegueu el full per la línia de punts i tanqueu-lo amb grapes o cinta adhesiva en els llocs marcats.
Dipositeu el document en qualsevol bústia de correu dins el Principat d'Andorra  (espanyol o francès) .

No és necessari segell.

Nota important: Degut que es una demanda adreçada al Comú de St. Julià de Lòria, poden signar tots els residents al Principat d'Andorra, siguin andorrans o d’altres nacionalitats.

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal