Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

18/02/2008 Demanda davant la Batllía

Imprimeix PDF


Nota de prensa


L’ADN, conjuntament amb el GRUP D’AMICS PER LA RABASSA hem presentat una demanda judicial contra el Comú de Sant Julià de Lòria, respecte l’aprovació del PROJECTE NATURLÀNDIA, adoptat en la sessió de Consell de Comú del 26 de juny del 2007; i contra la Comissió Tècnica d’Urbanisme del Govern d’Andorra, respecte a les seves resolucions desestimant els recursos presentats en via administrativa.

Creiem que és un perill irreversible avançar en les obres de NATURLÀNDIA amb les mancances que s’han constatat, tant d’estudis que conformen el Projecte com del procediment administratiu seguit per a la seva tramitació.

A dia d’avui, i després de requerir-los reiterades vegades, desconeixem els informes realitzats pel Comú respecte el Projecte, que han obviat el tràmit d’informació pública. Tampoc coneixem ni les superfícies exactes del parc que es pretén construir sota el nom de NATURLÀNDIA, ni les superfícies exactes que s’estimen ocupades pel Camp de neu de La Rabassa, ni les superfícies exactes que s’estimen ocupades pel Camp de Tir. El que sí que es pot constatar, perquè és públic i notori, és que el PROJECTE NATURLÀNDIA, encara que tingui per objectiu desenvolupar un espai d’esport i de lleure, no connecta específicament els dos equipaments. I, encara que ho fes, de cap manera l’aplicació de l’article 51.2 f) l’eximeix de que sigui objecte d’un Pla Especial que solament persegueix un plus de garanties en la seva execució.

Tampoc és evident que el territori de La Rabassa hagi d’ésser considerat com sòl sense designació específica per part del planejament. D’entrada, cal posar de relleu la presència d’importants jaciments paleontològics, la qual cosa col•loca La Rabassa, de Dret, en la categoria de béns inventariats prevista per la Llei del patrimoni cultural d’Andorra. A més, sense cap dubte, es tracta d’un espai natural que, com a mínim, té un valor universal des del punt de vista estètic, i que, a més, té unes condicions fisiogràfiques i és l’hàbitat d’espècies animals i vegetals mereixedores d’atenció; i si ho és ha de rebre totes les proteccions que permet la normativa vigent, especialment la protectora del medi ambient.

Per tot això demanem a la Batllia que declari nul de ple dret l’acte d’aprovació del PROJECTE NATURLÀNDIA i que declari l’expressa obligació del Comú de Sant Julià de Lòria perquè segueixi el procediment previst per l’apartat c) de l’article 147 de les Normes urbanístiques, ja que no pot ser d’aplicació, tal com realitza el comú lauredià, l’apartat d) de l’article 147, que està reservat a supòsits excepcionals que no es donen en el present cas.

El PROJECTE NATURLÀNDIA portarà, si es duu a terme en les condicions que es preveu, una afectació irreversible i d’impossible reparació a la zona de La Rabassa. Per això demanem que, mentre segueixi el procediment judicial obert, es suspengui l’execució de l’acte administratiu impugnat que dóna llum verda al Projecte.

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal