Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

La federació demana que el camp de tir de la Rabassa es mantingui com està

Imprimeix PDF

Premsa 29/08/2008


Bon Dia


La federació demana que el camp de tir de la Rabassa es mantingui com està

per MMEl president de la Federació de Tir, Joan Tomàs, demanarà al Govern i al Comú de Sant Julià que es mantinguin les actuals instal·lacions del camp de tir de la Rabassa. Tomàs farà la proposta en la reunió que mantindrà les setmanes entrants amb les altres dues parts implicades, després que el cònsol menor, Enric Sangrà, anunciés dimecres que el Comú s’està plantejant la possibilitat de tancar o reduir el camp de tir, en benefici de Naturlàndia.


Tomàs va argumentar que en el cas que es redueixi gaire el camp de tir de la Rabassa "no vindrà gent a tirar a Andorra, ja que no es podran fer grans competicions". En aquest sentit, el tirador va explicar que "si en lloc de fer les competicions als sis camps que hi ha actualment s’han de fer en dos o tres camps, s’allargaran molt els dies de tir i el camp no serà atractiu de cara a l’exterior".


"Com a president de la federació em sabria molt de greu que el camp de tir pogués quedar reduït", va indicar Tomàs, que va argumentar que "si totes les instal·lacions d’Andorra que no fossin rendibles s’haguessin de tancar, hauríem de veure amb quantes ens quedaríem". Pel que fa la recerca de possibles solucions per aconseguir més rendibilitat de les instal·lacions, Tomàs va assegurar que "actualment el Comú està fent aquestes competicions i l’únic patrocinador sóc jo", i va afegir que "es poden arribar a aconseguir altres patrocinadors, que evitarien que hi hagués pèrdues per al Comú".


Finalment, Tomàs va assumir que caldria fer canvis al camp de tir en el cas que es mantingués: "Espero que ens escoltin i que es mantingui, fent les reformes per evitar la dispersió del plom, ja que no crec que l’existència del camp de tir sigui un atac a Naturlàndia". Tomàs va assumir també que "el tir al colom té molt poc futur per la manca de consideració que hi ha entre la població, de manera que té els dies comptats".

 

[ TORNA ] 

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal