Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

La botiga de Naturlàndia

Imprimeix PDF

Premsa 11/09/2008


Diari d'Andorra


L’aparador de Naturlàndia

Carme Berrio


No és una atracció. Però la botiga de Naturlàndia representa “una de les parts més importants” del negoci del complex d’oci a la Rabassa. El projecte global tot just acaba de començar amb l’aprovació del pla especial i l’exposició pública dels informes tècnics. Però des del juliol s’ha obert un aparador del parc temàtic amb tot tipus de detalls. Capses de galetes i caramels amb dibuixos d’animals, roba esportiva, guants i postals, entre d’altres productes de marxandatge. Tot plegat amb el logotip distintiu de Naturlàndia. Els gestors del domini s’han afanyat a “reforçar la imatge” abans que s’hagin completat les instal·lacions amb el parc d’animals, la zona de multiactivitats i la xarxa de basses i rierols, entre d’altres iniciatives del projecte.

El director del complex, Eugeni de Santiago, entén que la botiga esdevé “un valor afegit i potencia la marca de Naturlàndia”. L’eix temàtic dels records que es poden adquirir respon a l’àmbit de la natura. Però De Santiago matisa que els objectes faunístics no es relacionen amb el futur parc d’animals. “No té res a veure, són articles que es poden trobar a qualsevol indret turístic de muntanya, fins i tot al Pas de la Casa”, va puntualitzar.

La localització també cobra rellevància en l’estratègia comercial, de la mateixa manera que en els grans supermercats i museus. En aquest cas, per adquirir les entrades del Tobotronc és inevitable fer un cop d’ull a la botiga. Els usuaris del tobogan alpí també han conegut en aquest espai alguns atractius de la parròquia i el país. El director de les instal·lacions destaca que “agrada molt” la fotografia il·luminada de la vall del Madriu-Perafita-Claror. Altres referents de Sant Julià de Lòria apareixen en postals, llibres i imatges, com ara les de la colla gegantera. “El primer concepte que tenim de Naturlàndia és parroquial i per això volem mostrar la nostra cultura”, va defensar De Santiago. Això sí, de moment es manté la incògnita del volum de negoci que aportarà l’aparador de Naturlàndia.

 

Nota: El subratllat es nostre. 

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal