Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

ADN i Amics de la Rabassa presenten 20 al·legacions al pla especial de Naturlandia

Imprimeix PDF

Premsa 21/09/2008

El Periòdic d'Andorra

DENÚNCIES AL PLA ESPECIAL DE NATURLÀNDIA

ADN i Amics de la Rabassa presenten 20 al·legacions
• Denuncien que no "queda clar" quines són les superfícies d'afectació
• Els opositors indiquen que la documentació pública "és incompleta"

EL PERIÒDIC
SANT JULIÀ DE LÒRIAL'Associació en Defensa de la Natura (ADN) i Amics de la Rabassa van presentar ahir vint al.legacions a l'aprovació del pla especial de concreció d'usos i condicions de l'edificació dels terrenys qualificats com a equipament comunitari a la zona de la Rabassa en el projecte de Naturlàndia.
Des dels grups ecologistes es considera que el Comú de Sant Julià de Lòria té l'objectiu d'aprovar la proposta lúdica de Naturlàndia mitjançant el pla especial. És per aquest motiu que els opositors de la iniciativa sol·liciten que es limitin els usos i les condicions de construcció d'edificis a la zona. I és que tal com indiquen, "el paratge de la Rabassa s'ha de cenyir als indrets i superfícies contemplats pel POUP com els predestinats a equipaments pel propi pla parroquial".
D'altra banda, ADN i Amics de la Rabassa al·leguen mancances en els continguts que hauria d'incorporar un pla especial d'aquestes característiques. Consideren que no s'especifiquen els perímetres de protecció i que la redacció i l'aprovació dels plans especials precisen justificació, precisió i informació documental que en permetin l'aprovació i l'execució posterior. A més, no s'inclou la documentació completa sobre les activitats, que, d'altra banda, es dedueix que es duran a terme a Naturlàndia.
Un altre dels punts on es posicionen els ecologistes és la clarificació de les superfícies exactes contemplades en el pla especial per raó de la confusió creada per la documentació feta pública, així com critiquen els excessius límits d'edificabilitat proposats en les àrees d'ocupació principal, que són un total de 46.380 metres quadrats de superfície construïda en paratges alpins "tan fràgils".

DESFIGURAR EL MEDI
Un inconvenient més és la intervenció en la zona, ja que és "perjudicial per al medi perquè desfigurarà completament, per sempre i irreversiblement, l'indret de la Rabassa. En aquesta línia, es vulnera el medi amb importantíssims moviments de terres pels quals són necessaris informes específics d'impacte mediambiental.
De la seva part, els dos grups opositors al projecte denuncien que la documentació pública "és incompleta perquè no contenen suficient concreció, ni tenen suficient contingut com perquè puguin ser considerats un pla especial complint els requisits que marca la llei". A més, qualifiquen com a "greu" que no hi hagi un avantprojecte director i assenyalen que "això vulnera els principis constitucionals de legalitat, de seguretat jurídica i de responsabilitat dels poders públics".
En una nova al·legació, indiquen que el pretès pla "incompleix l'ordenament jurídic andorrà perquè no porta cap signatura de cap arquitecte col·legiat degudament autoritzat a exercir al Principat d'Andorra", així com tampoc gaudeix de cap visat del Col·legi d'Arquitectes.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal