Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Naturlandia instal·larà sis pantalles amb informació interactiva

Imprimeix PDF

Premsa 23/09/2008

Bon Dia


Naturlàndia instal·la pantalles interactives pioneres a Europa

Sant Julià de Lòria
Escrit per Maria Baró

Els responsables de Naturlàndia han presentat aquest dilluns el projecte per instal·lar pantalles interactives i tàctils que permetran als usuaris tenir més informació de les activitats que es poden practicar en aquest parc.
També han indicat les mesures de seguretat i recomanacions que s’han de tenir en compte, en especial per a la instal·lació del Tobotronc. Paral·lelament, aquest projecte ha de servir per “revitalitzar les sinergies turístiques” de Sant Julià de Lòria, segons va assegurar ahir el director de Naturlàndia, Eugeni de Santiago.
En una primera fase s’instal·laran quatre pantalles exteriors i dues a l’interior de les instal·lacions del parc connectades en xarxa, d’alta lluminositat, resistents a la intempèrie i al vandalisme, amb una gestió remota de continguts i dotades d’una tecnologia “pionera a Europa”, segons els artífexs d’aquest sistema.
El cost d’aquest projecte per a Naturlàndia serà zero, ja que l’empresa andorrana que distribueix el producte, d’una companyia catalana, assumirà els 150.000 euros de cost i cedirà el 10 per cent dels beneficis publicitaris al Comú de Sant Julià de Lòria.
En una segona fase, el projecte es vol implantar als punts més concorreguts de la parròquia laurediana per esdevenir un punt d’informació per als ciutadans i turistes, així com un suport publicitari per als hotels, restaurants i comerços. En aquest sentit, el cònsol menor lauredià i vicepresident de Naturlàndia, Enric Sangrà, va indicar que “és una aposta molt en ferm” i va afegir que “traslladar [les pantalles] al centre del poble serà una plataforma de sortida a la resta del país”.Agència Catalana de Notícies

Naturlandia instal·larà sis pantalles amb informació interactiva que ajudaran a potenciar la seguretat de les activitats

Marta Tort // ACN // 22.09.2008 //

Sant Julià de Lòria (Andorra).- El centre d'activitats de Naturlandia, situat al camp de neu de la Rabassa, a Sant Julià de Lòria ha presentat aquest dilluns el projecte de dotar la zona de pantalles interactives que oferiran informació de serveis per als usuaris, així com consells de seguretat de les instal·lacions, en especial del Tobotronc. En una fase inicial, s'instal·laran quatre pantalles exteriors i dues d'interiors, però el projecte inclou també la implantació d'aquests sistemes interactius al centre de la població de Sant Julià de Lòria, amb l'objectiu d'oferir una eina útil per a la comunicació dels hotels, els comerços i les empreses.

Informatius RTVA

Naturlàndia aposta per un sistema innovador i revolucionari de tecnologia avançada en imatge i seguretat que el convertirà en pioner a Europa.


D'aquí a 15 dies el parc temàtic disposarà de quatre pantalles interactives de gran format on es mostrarà tot tipus de continguts audiovisuals, des de mesures bàsiques de seguretat a adoptar abans de pujar al Tobotronc fins a notícies o publicitat. Una inicitiva que no suposa cap cost per al Camp de Neu de la Rabassa, ja que la inversió va a càrrec de l'empresa especialitzada que les comercialitza. Paral·lelament, el comú està estudiant la possibilitat d'instal·lar més pantalles als llocs més turístics del centre de la parròquia. Per això establirà contactes amb els hotels i els comerços lauredians.

Diari d'Andorra

Naturlàndia implanta un sistema tecnològic d’informació interactiva

El complex incidirà en les mesures de seguretat a través de les sis pantalles tàctils que es col·loquen inicialment

Carme Berrio

Sant Julià de Lòria
Els tòtems incorporen informació i continguts publicitaris a través d’unes pantalles tàctils.

• “Els nens de 5 a 11 anys han d’anar acompanyats d’un adult.” És una de les informacions que apareixeran en una pantalla abans de pujar al Tobotronc. Naturlàndia incorpora les noves tecnologies a les instal·lacions. El comú i les empreses impulsores van presentar ahir el projecte, que nodrirà de sis pantalles tàctils el complex inicialment. Quatre dels suports seran exteriors i serviran com a canal d’informació entre els gestors del parc temàtic i els usuaris, segons el director de TMT Factory, Xavier Verdaguer.
L’empresa mitjancera i distribuïdora de la tecnologia al país, Terra Argent, va remarcar que es tracta del primer parc lúdic a Europa que incorpora aquesta tecnologia, va assegurar el director de l’entitat, Orlando Luis Francesconi.
La prioritat del comú per implantar la tecnologia respon a la voluntat de vetllar per la protecció del visitant. El director de Naturlàndia, Eugeni de Santiago, va especificar que les pantalles transmetran les indicacions per conèixer “què s’ha de fer per pujar al Tobotronc amb la màxima seguretat”.
A banda, el sistema es concep per introduir un altre tipus d’informació, com ara l’estat del temps o serveis per orientar el visitant, entre d’altres. També apareixerà publicitat. L’usuari podrà seleccionar els continguts que considera d’interès i descarregar-los al mòbil.

Acord econòmic
El comú vol seguir “la línia avantguardista”. El cònsol menor, Enric Sangrà, va avançar que la voluntat de la corporació és traslladar les noves tecnologies al centre de la parròquia. Inicialment, es preveu implantar a les oficines de turisme, al Centre Cultural i al comú. En una segona, les pantalles s’estendrien als carrers. El cost del sistema de comunicació no l’haurà d’assumir el comú a causa d’un acord amb les empreses. El director de Terra Argent va explicar que les diferents entitats implicades “volen contribuir en el projecte” i, per això, lliuraran el 10 per cent dels beneficis publicitaris a Naturlàndia per accelerar el procés d’inversió. A tall d’exemple, Terra Argent invertirà en el projecte uns 150.000 euros. De la seva part, Eugeni de Santiago va remarcar que es tracta d’una “aposta mútua”.
Les entitats implicades en la iniciativa van aprofitar la presentació per destacar que la tecnologia es pot aplicar en altres sectors. El sistema es vol introduir als camps de golf amb altres funcions específiques per ajudar els jugadors i en altres dominis, com per exemple Vallnord. Un altre sistema tecnològic similar es podria incloure en hotels i centres sanitaris.

 

El Periòdic d'Andorra 

 

Normes de seguretat interactives al Tobotronc

En quinze dies s'instal.laran quatre pantalles exteriors i dues d'interiors

BABET ESPONA
SANT JULIÀ DE LÒRIALes noves tecnologies trepitgen cada dia més fort i Naturlàndia, un dels projectes més ambiciosos dels últims anys al país, no es vol quedar enrere en aquest sentit. Per això ja ha començat la instal.lació d'un sistema de pantalles d'ultima tecnologia que informaran als usuaris del Tobotronc de les normes de seguretat que cal complir abans de pujar al giny. Naturlàndia es converteix així en el primer centre del país que importa aquest tipus de tecnologia pionera a Europa.
Així, els tradicionals cartells que informen de les normes d'ús seran substituïts per quatre pantalles outdoor, preparades especialment per funcionar a la intempèrie, que donaran a conèixer en quatre idiomes com gaudir del Tobotronc amb les màximes garanties. Aquestes pantalles són les que visualment tindran més importància per als visitants. Les altres dues, d'interior, completen aquesta nova aposta per part de Naturlàndia. De fet, ja s'ha col.locat la primera a la botiga i la setmana vinent es muntarà la segona. El director de Naturlàndia, Eugeni de Santiago, va assegurar que en quinze dies la instal.lació estarà acabada completament.
Aquesta infraestructura pretén posar al servei dels ciutadans les noves tecnologies i és un sistema que permet anar afegint-hi cada vegada més serveis, com pot ser un botó de pànic, notícies o informació del temps. Es podria considerar que aquesta és la primera fase perquè la intenció per part de Naturlàndia és anar ampliant aquesta infraestructura; una ampliació, però, que està supeditada al pla d'ampliació del domini. L'última tecnologia arriba a Sant Julià de la mà de l'empresa TMT Factory, pionera en aquest tipus de tecnologia, que ha convertit l'estació lúdica en la primera del país en tenir aquest sistema.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal