Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

CampRabassa ratifica el polèmic contracte de gestió d’un restaurant-Parada tècnica del Tobotronc

Imprimeix PDF

Premsa 17/10/2008

 

 

Diari d'Andorra


CampRabassa ratifica el polèmic contracte de gestió d’un restaurant


El comú justifica que la contractació d’un conegut de Sangrà per al servei no necessita un edicte perquè pertany a una societat privada

C.A.

Andorra la Vella


• La polèmica per l’adjudicació d’un dels restaurants de Naturlàndia, el del pla de Conangle, continua portant cua. El consell d’administració de CampRabassa SA, que es va reunir ahir a la tarda, va ratificar el contracte d’explotació del local, que s’ha fet a una persona de la confiança del cònsol menor de la parròquia de Sant Julià de Lòria, Enric Sangrà. Amb els vots en contra, però, dels representants de l’oposició. Segons van explicar fonts properes al consell d’administració, des del comú van defensar com a lícita l’adjudicació del servei, tot al·legant que es tracta d’una societat pública. I que, en conseqüència, no cal que es convoqui un edicte, com sí que cal fer amb els béns que són propietat del comú.

Les explicacions, no obstant això, no convencen els membres de Segle 21 presents a l’òrgan directiu, que denuncien que ha estat una adjudicació “feta a dit”.

Durant la reunió celebrada ahir es va acordar cedir l’explotació d’un dels locals de restauració de la Rabassa a la persona coneguda per Sangrà després que hagin passat els tres mesos de prova que s’havien establert. A final d’octubre (el període en qüestió va començar a l’agost), per tant, quedarà com a formalitzat l’acord. El temps, però, que durarà aquest contracte d’explotació no va transcendir ahir.


Bon currículum professional

Els arguments que va exposar el cònsol menor durant la trobada dels directius de la societat amb relació al contracte van ser similars als que va donar dimarts en una tertúlia a Andorra 7 Ràdio. Enric Sangrà va assegurar que la persona que es farà càrrec del local del pla de Conangle ha treballat durant molt anys amb ell i que té un bon currículum professional, que l’avala per al lloc de treball. I que l’empresari li va demanar poder regentar el restaurant de Naturlàndia i que com, era algú vàlid, “vam arribar a un acord”. Amb tot, el número dos de la corporació va assegurar que en cap cas l’actual gerent del local pertany a cap empresa seva –encara que sí que ho havia fet en el passat– i que la contractació ara polèmica es va fer perquè era la persona més qualificada per a la tasca. Hi va haver, però, altres restauradors que es van adreçar al comú per sol·licitar el servei.

Des de la corporació, a més, van insistir que únicament s’ha repetit el procediment que ja es va seguir amb l’adjudicació de l’altre establiment de la Rabassa, el del camp de tir, del qual es fa càrrec una altra empresa diferent. “S’actua de la mateixa manera que al camp de tir i ningú no fa cap comentari i ara hi ha aquesta suspicàcia [...]. L’única diferència és que no era cap conegut de cap conseller ni de cap cònsol”, va replicar el cònsol menor de Sant Julià durant la tertúlia radiofònica.

Davant de les explicacions, els consellers de Segle 21 van queixar-se que no s’hagi convocat cap edicte per evitar suspicàcies. Encara que no dubten de la professionalitat del nou reponsable del local.


Parada tècnica de 10 dies del Tobotronc

El Tobotronc patirà una parada tècnica, segons es va anunciar ahir també durant la celebració del consell d’administració. El giny alpí s’aturarà durant deu dies –entre el 20 i el 30 d’octubre vinents, segons van explicar fonts properes a la reunió–, durant els quals es revisarà tota l’estructura tècnica i els motors, tal com es fa amb aquesta mena d’atraccions. En principi, durant la resta del 2008 no tindran lloc més aturades del tobogan de la Rabassa, el principal atractiu de Naturlàndia, tal com van assegurar els responsables de la societat. La trobada mantinguda a la tarda també va servir per aprovar la incorporació de nou personal a les instal·lacions de Naturlàndia, així com també uns cursos de formació especialitzada per als treballadors de la societat.


L’establiment que s’ha contractat està situat al camp de neu

sant julià de lòria. El local que ha arrendat ara CampRabassa SA és el que està situat al Pla de Conangle, a la zona nord del bosc de la Rabassa, al camp de neu (i no el del camp de tir, com ahir vam publicar erròniament). L’establiment del camp de tir està regentat per una altra companyia, i el seu contracte és, tal com van exposar ahir persones properes al cas, per a tres anys.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal