Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

"Amiguisme" al restaurant del camp de tir

Imprimeix PDF

Premsa 15/10/2008


Diari d'Andorra


"Amiguisme" al restaurant del camp de tir


Sangra admet que la concessió d'un dels bars de Naturlandia l'ha fet a un conegut seu. L'oposició lamenta que no s'hagi convocat un edicte per explotar el restaurant. La concessió del restaurant del pla del Conangle ha enfrontat majoria i oposició a Sant Julià. Segle 21 lamenta que no s'hagués convocat un concurs públic.

C.A./ G.F.

Andorra la Vella


Va ser el mateix consol menor de Sant Julià, Enric Sangra, qui va explicar ahir la situació i com s'ha contractat la persona que regenta actualment el restaurant del pla de Conangle. En una tertúlia a l'espai Sentit Comú, d'Andorra 7 Radio, el liberal va respondre a una pregunta d'un deIs oients -va ser Jordi Lorente, candidat del PS a cònsol en les darreres eleccions, qui va trucar- que feia referència a la concessió del servei i que demanava si el consol menor hi tenia alguna cosa a veure.

"És cert que corre per Sant Julià que l'empresa que el regenta és meva, però puc assegurar que no hi ha res d'això; va respondre Sangra. I hi va afegir que la persona a qui s'ha concedit l'explotació del local és algú que ha treballat durant molts anys a l'empresa del número dos del comú i que ha tingut també restaurants. "Sí que és cert que m'ho va demanar [fer-se càrrec del servei que hi ha a Naturlandia, i com que coneixia el seu tarannà i el currículum professional que té vam arribar a un acord i és ell qui el regenta, va explicar. Una resposta i una situació,però, que preocupa el cap de l'oposició al comú lauredià, Patrick Frases, present també a la tertúlia. El representant de Segle21 va lamentar l'ús "a conveniència" que es fa a la corporació de les societats amb capital públic "Em va trucar un amic i li ho he arreglat" això no ho podem permetre, va rebatre. En aquest sentit, Frases va assenyalar que tot plegat li fa "una sensació d'amiguisme" i que, a més, esta en el punt de mira de molta gent de la parròquia, que sospita deIs termes sota els quals s'ha concedit el servei de restauració. "Si s'hagués fet un concurs públic no hi hauria ara a Sant Julià els comentaris i les suspicàcies. Per això, l'administració pública esta sotmesa a unes normes per adjudicar les coses, va afegir-hi.

A les acusacions, el consol menor va respondre que en cap cas hi ha hagut amiguisme en aquesta qüestió i va tornar a defensar la professionalitat de la persona escollida per encarregar-se del restaurant. "És cert que el coneixia. De la mateixa manera que va venir ell van venir tres persones més i es van valorar totes les opcions. Ara, que la gent interpreti el que vulgui'; va assenyalar el liberal. Al mateix temps que va incidir que Camp Rabassa, S.A. -la societat a la qual pertanyen ,els serveis de Naturlandia és privada i que l'administració només esta obligada a convocar concursos públics per adjudicar serveis quan es tracta de bens del comú. Va recordar, en aquest sentit, que es va actuar de la mateixa manera quan es va fer la concessió del restaurant del camp de tir, tot i que llavors ningú no va queixar-se. L'única diferencia és que no era cap conegut de cap conseller ni del consol', va reiterar Enric Sangra.


UN CAS 'FLAGRANT'


De la seva banda, Patrick Frases va reconèixer que el cas ha aixecat una certa polèmica a la parròquia i que la gent "en parla': Per això va decidir traslladar la qüestió fa uns mesos directament al consol major, Josep Pintat, durant una reunió de caràcter privat que van mantenir. "Aquest és un cas flagrant. Hi ha restauradors que m'han dit que si haguessin sabut que el bar estava buit haurien fet una oferta', va dir.

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal