Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Els Amics de la Rabassa posen en dubte l’ètica de la majoria

Imprimeix PDF

Premsa 21/10/2008


Bon DiaEls Amics de la Rabassa posen en dubte l’ètica de la majoria

Sant Julià de Lòria // Societat

Escrit per Sergi Moral


Els Amics de la Rabassa es van mostrar un cop més molt contraris a la política que el Comú de Sant Julià de Lòria està duent a terme en relació amb les societats comunals cent per cent participades.

En aquest sentit, el grup lauredià troba que la manera d’actuar de la corporació en aquesta qüestió planteja dubtes “ètics” i que “distreu del control públic” i de “l’obligació de rendir comptes clars” a la ciutadania. I és que, segons aquesta plataforma, és de “legitimitat social discutible” que la majoria creï societats anònimes públiques sense sotmetre-ho a votació entre la població.

Aquesta és una reflexió que el grup ha fet arran de les darreres notícies que apuntaven l’adjudicació a dit de l’explotació del restaurant del camp de tir.

 

Diari d'Andorra


SANT JULIÀ


POLÈMICA PER L'ADJUDICACIÓ DEL LOCAL DEL PLA DE CONANGLE

Amics de la Rabassa lamenta l'afer del bar de Naturlandia, Diu que la concessió del restaurant és de "legitimitat social discutible"


Andorra la Vella


El col·lectiu d'Amics de la Rabassa també ha volgut dir la seva en la polèmica de la concessió d'un dels restaurants de Naturlàndia, que la societat CampRabassa, SA ha acordat atorgar a un antic; col·laborador del consol menor, Enric Sangra. Sobre l'afer, l'associació lamenta que, tot i tractar-se d'un procediment legal, planteja un qüestionament ètic per la manera de procedir "consistent a distreure el control públic': En una carta oberta als mitjans de comunicació,el grup ciutadà denuncia que la concessió de l'establiment del pla de Conangle "és de legitimitat social discutible'" i considera que caldria sotmetre-la al debat obert dels ciutadans. Actuacions i fets així, assenyala, "susciten qüestions més enllà de l'estètica: estem d'acord que fa mal als ulls per molt legal que sigui?" es pregunten els Amics de la Rabassa.

CAPITAL CENT PER CENT PÚBLIC El grup recorda que la societat anònima que gestiona Naturlandia és de capital cent per cent públic i que esta formada, en el seu equip directiu, pels màxims representants del comú. I en fa la relació: el consell d'administració el presideix el consol major de la parròquia, el vicepresident n'és el consol menor, el conseller delegat de finances és el tresorer de l'ens, dos consellers de la corporació en són vocals i la secretaria esta assegurada per a la secretaria general del comú. I hi afegeixen, a més, que la societat pública, "com tantes altres de tot el país, disposa de moment de diners exclusivament públics". Per això mateix es demanen: quan el capital de les empreses (com és aquest el cas) és cent per cent públic, "de qui són els diners?". " Alguna cosa grinyola quan les coses que són legals provoquen reaccions epidèrmiques en els ciutadans". diuen els denunciants. La qüestió polèmica va sortir a la llum la setmana passada. En una tertúlia a Andorra 7 Radio, el consol menor de Sant Julià, Enric Sangra, va admetre obertament, arran d'una pregunta d'un oient, que s'havia "arribat a un acord" amb un conegut seu i antic treballador de les seves empreses per regentar un dels dos restaurants de Naturlandia després que aquest li ho hagués demanat. Una informació que va indignar el cap de l'oposició al comú, Patrick Frases. El representant de Segle 21 va criticar que la qüestió "feia la sensació d'un cert amiguisme" i va lamentar que no s'hagués publicat un edicte per cercar una empresa que es fes càrrec del servei de restauració. Però el número dos del comú es va escudar recordant que CampRabassa és una societat privada i que no necessita procediments públics per gestionar-se.

 

 

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal