Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

La justícia admet la demanda d'ADN sobre la pista de gel del planell de Conangle

Imprimeix PDF

Premsa 23/10/2008

Diari D'Andorra


LA JUSTÍCIA ADMET LA DEMANDA D'ADN SOBRE LA PISTA DE GEL


El comú reitera que la instal·lació de la Rabassa no afecta el medi natural.

La Batllia ha admès la demanda d'informació presentada a l'estiu pels ecologistes sobre la pista de gel del planell del Conangle. El comú ha fet silenci administratiu .

C.A. Andorra la Vella

 

La qüestió pren ara la via judicial. Després que aquest juliol passat els col·lectius ecologistes d'Amics de la Rabassa i I'Associació en Defensa de la Natura(ADN) van presentar a la corporació de Sant Julià una demanda d'informació per conèixer al detall com s'ha construït la pista de patinatge sobre gel del planell del Conangle. El comú ha fet silenci administratiu, tal com publicava ahir el Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA), i per això s'ha traslladat de manera automàtica a la Batllia,.que ha admès a tràmit la petició. El que sol·licitaven els grups opositors a Naturlandia era tota la documentació administrativa i tècnica relativa a les autoritzacions de construcció, al funcionament i a l'explotació de la infraestructura. També volien saber quins materials i productes es van utilitzar per gestionar l'equipament esportiu, al·legant la necessitat d'accedir a tota la informació més "veraç i objectiva possible" dels projectes que "puguin incidir i afectar el medi".

 

Des del comú, però, van reiterar ahir que es tracta d'una instal·lació que no malmet en cap cas la natura. Segons va exposar el conseller d'esports, Oliver Alís, la pista de gel "no afecta el medi ambient, perquè no genera despesa energètica ni hidrològica". També va destacar el fet que l'equipament es pot traslladar fàcilment a una altra ubicació sempre que es desitgi, sense que això suposi una alteració al medi que l'acull actualment. "Creiem en aquesta pista de gel" va assenyalar el conseller, que també va destacar que durant els mesos que ha funcionat a la Rabassa ha tingut bona acceptació. "Ens plantegem fins i tot utilitzar-la per a altres esdeveniments lúdics".

 

[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal