Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Denuncien el risc d'allaus a la zona del Tobotronc

Imprimeix PDF

 

Publicat a la web   Viure als Pirineus .cat el 12/11/2008

Andorra
Denuncien el risc d'allaus a la zona del Tobotronc


Notícia publicada el 12 de novembre del 2008 a les 16:50. Arxivada a la categoria Actualitat
Amics de la Rabassa i ADN han explicat aquest dimecres que un informe de l'Àrea de Transport i Energia del Ministeri d'Economia diu que el trajecte del Tobotronc està ubicat, en certs trams, en zona de riscos de despreniments, i han lamentat que aquest informe no s'hagi tingut en compte a l'hora de redactar el projecte d'aquesta atracció turística situada a Sant Julià de Lòria i en funcionament des de febrer d'enguany.
 Josep Maria Goicoetchea i Ana Riberaigua
D'altra banda, també han constatat que el Tobotronc transcorre per una zona de risc d'allaus. Es per això que han inclòs aquesta informació a la denúncia que ja van presentar a la Batllia demanant l'aturada cautelar de la instal·lació.
El president de l'associació d'Amics de la Rabassa, Josep Maria Goicoechea, ha explicat en roda de premsa que un informe de l'Àrea de Transport i Energia del Ministeri d'Economia, datat de l'estiu del 2007, diu que el trajecte del Tobotronc està ubicat , en certs trams, en zona de riscos de despreniments i que 'és summament recomanable que el projecte sigui completat amb un estudi tècnic de detall del risc'.
Han informat que a ells no els consta que s'hagi dut a terme tal estudi ni que s'hagin aplicat mesures específiques adequades. És per això que reiteren la seva visió de què el Ministeri d' Ordenament Territorial 'no ha fet bé la seva feina'.

D'altra banda han constatat en el mapa de risc d'allaus de la Rabassa que el Tobotronc transcorre també per alguns trams catalogats com a perillosos. Per aquests motius, divendres passat van presentar un informe a la Batllia on deixen constància d'aquests dos perills per als usuaris. Aquest informe passa a formar part de la denúncia anteriorment presentada on demanaven l'aturada cautelar de la atracció.

La presidenta de l'Associació de Defensa de la Natura (ADN), Ana Riberaygua, ha aprofitat per reiterar la seva posició en contra del projecte de Naturlàndia, argumentant que és possible generar negoci de manera sostenible i essent respectuós amb l'entorn, i que la zona on es vol fer aquest parc temàtic 'és única al món i s'ha de preservar'.
Comentaris
#1 Uriel (12/11/2008 17:39)
Estan carregant-se les muntanyes i el país. Són uns inconscients.
#2 Cap sorpresa (12/11/2008 20:01)
No és una sorpresa. Segueixen en la mateixa línea, primer fer i desprès pensar. Suposo que els personatges amb responsabilitats i diners deuen pensar que si s'acaben de carregar el país sempre podràn anar a viure còmodament on més els plagui.

Mentres a riure les seves gràcies i permetre que baixin tots els residus imaginables i per tots el mitjans possibles. A més, els farem un aeroport per les seves necessitats. Com comenta Uriel són uns inconscients, però nosaltres una mica rucs.
#3 Xavi D (13/11/2008 21:14)
Estic d'acord amb tot això. Moltes felicitats a tots els que es cuiden de la natura tal com és. La naturalesa és sabia i n'hem d'apendre molt. Molts ànims a l'associació.Però... si hi ha risc d'allaus o desprendiments, algú es podria fer malt i això és molt greu.

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal