Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

“Prudència” entre els constructors pel sistema financer que planteja Naturlàndia

Imprimeix PDF

Premsa 19/07/2009

Que el Comú vulgui "col·locar" accions als constructors demostra que no te massa confiança en l'atractiu que puguin tenir les accions de Camprabassa - Naturlandia per als inversors i ja sospita que no hi haurà demanda suficient per cobrir l'ampliació de capital. 

Diari d'Andorra

“Prudència” entre els constructors pel sistema financer que planteja Naturlàndia. L’empresa que vulgui adjudicar-se les obres del complex cobrarà una part del treball en accions      Toni Solanelles - Andorra la Vella

L’Associació de Contractistes d’Obra Pública veu amb molta “prudència” la fórmula que el comú de Sant Julià de Lòria preveu per als treballs dels projectes que queden en el marc de Naturlàndia. La intenció de la societat que formalment haurà de licitar les obres és que l’empresa que vulgui adjudicar-se-les haurà de tenir en compte que una part del cost la cobrarà en accions del complex.

O el que és el mateix, haurà d’entrar en l’accionariat a partir de l’ampliació de capital que es vol fer.

La junta directiva de l’entitat, que agrupa bona part de les empreses constructores del país, ha fet una primera lectura de la voluntat manifestada pel comú lauredià, encara que segons les fonts consultades és molt difícil pronunciar-s’hi amb fermesa fins que “no es vegi exactament com es planteja” i se’n sàpiguen exactament les condicions.

Les mateixes fonts van explicar que una primera reflexió que s’hauria fet la directiva de l’associació de constructors és el fet de comparar, en certa manera, el que es preveu a Naturlàndia amb el que al seu dia ja es va fer a Caldea, que “va ser una jugada que al principi va generar molts dubtes” però que amb el pas del temps, almenys per ara, ha acabat funcionant, segons van recordar les fonts. Des d’aquest punt de vista, els constructors considerarien la fórmula plantejada per Naturlàndia com a interessant i “innovadora”, perquè no se sol usar. Però també hi ha un element que comporta “un cert risc” i, per aquest motiu, fa que els empresaris agafin amb prudència el que se’ls ofereix.

Participar d’una proposta com la que planteja el comú de Sant Julià per a Naturlàndia vol dir, segons les fonts consultades, que l’empresa que faci l’aposta ha de tenir una important capacitat financera o estar molt sanejada. Seguint amb aquest fil argumental, les fonts consultades van assegurar que hi ha qui podrà disposar de fons propis per afrontar el projecte o qui haurà de recórrer al finançament extern, “i no se sap si la banca en voldrà parlar”.

 

[ TORNA ]

 

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal