Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

El comú decideix tancar el camp de tir passat l’estiu

Imprimeix PDF

Premsa 06/11/2009

Diari d'Andorra

La corporació descarta la continuïtat de la instal·lació en ser més costoses les proteccions per evitar que el plom contamini que el rendiment que se’n treu.

El comú de Sant Julià de Lòria ja ha pres la decisió de tancar el camp de tir de la Rabassa. El pobre rendiment que genera comparat amb les despeses de manteniment i, sobretot, amb la inversió que s’hi havia de fer per evitar que el plom dels cartutxos continués malmetent el sòl haurien fet desaconsellable la continuïtat de l’equipament.


La decisió ja s’ha comunicat, almenys, a la principal usuària, la Federació de Tir, segons han explicat fonts properes a aquesta entitat. A qui encara no se n’hauria informat és el consell d’administració de Camprabassa, la societat que formalment gestiona la instal·lació.

La recollida del plom, en un conveni que es va signar la legislatura passada, encara no ha finalitzat del tot. A partir de l’acord, un cop s’hagi retirat tot el material, inicialment tòxic, s’hauria de procedir posteriorment a fer una anàlisi del terreny per veure si n’ha resultat contaminat. També es va determinar que s’hi instal-larien unes proteccions per evitar que el plom continués caient fora de la delimitació del camp de tir i afectés el bosc de la Rabassa. Però les proteccions haurien de ser d’una altura tan elevada que el cost seria molt superior al previsible inicialment, van informar ahir fonts properes a la federació, que n’hauria estat informada per la corporació local.

Data final

La comunicació que s’hauria fet als responsables federatius portava implícita una data de finalització de l’ús de l’equipament. Una vegada haguessin tingut lloc els Jocs Mundials de Policies i Bombers, que es preveu que acabin el 3 de juliol, es tancaria el camp de tir. No obstant això, fonts de la Federació de Tir van explicar que s’intentarà que la corporació laurediana accepti la possibilitat de completar tota la temporada vinent, cosa que suposaria mantenir activa la instal·lació al llarg de tot el 2010.


[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal