Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Naturlàndia artificial

Imprimeix PDF

Premsa 10/12/2009

DiariD'andorra

Hi ha factors erronis des del principi del projecte .

JORDI PASQUES

Es veu que el projecte per bastir Naturlàndia a la Rabassa passa per hores baixes. Informa el Diari d'Andorra de dimarts de les poques ganes d'invertir per part d'empresaris, amb l'excusa de faltar places hoteleres a Sant Julià,fet que dificulta poder portar a bon terme tot alló pensat per fer, amb el parc zoològic, o parc animal, si el nom sembla més correcte, com a pol d'atracció turística. Només el Tobotronc és una realitat i l'arranjament de la carretera. La resta, un maldecap per al comú de Sant Julià de Lòria, que no sap cap a quina banda tirar. Parlen de poca previsió, que "faltaria aigua per als animals que s'hi havia de posar'.

Ja em direu!, com si cap dels "experts"que fan els"projectes no ho hagués tingut en compte. No serà que tot s'ha fet pensant amb els peus, o posant el carro davant dels bous?Ahir mateix, els comerciants de Sant Julia deien: "Naturlandia no existeix'; descontents amb tot el procés i amb la poca incidència del Tobotronc en l'economia laurediana privada, la que crea teixit social i fa poble.

 A banda de les critiques del col·lectiu ecologista contrari al projecte de Naturlandia, hi ha factors erronis ja des de l'inici: un, fer propaganda ben gran de Naturlàndia i posar a 8 quilòmetres, quan tothom -menys els pobres turistes passerells que acaben farts d'enfilar-se revolts amunt- sap que n'hi ha el doble. Això és com a mínim poc elegant. Dos, voler completar amb més activitats les pistes d'esquí de fons de la Rabassa, quan amb els trineus i les raquetes n'hi ha més que suficient. Tres, no entendre, repeteixo, no entendre que a l'estiu, sense neu, a la muntanya s'hi va a caminar, a voltar en bicicleta o a cavall i a veure panoràmiques -i la Rabassa i els Calms Ramonet i de Claror en aquest aspecte són privilegiats-. Això, i no invents artificials, s'hauria de fer.

[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal