Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Naturlàndia preveu iniciar el 2010 les obres per al parc d’animals

Imprimeix PDF

Premsa 20/12/2009

Insisteixen en clavar el clau per la cabota
Diari d'Andorra
La societat hi projecta un aparcament, aixecar noves infraestructures i començar el parc d’animals
DIUMENGE, 20 DE DESEMBRE DE 2009 09:38 - C. A. - Andorra la Vella

La societat CampRabassa, que gestiona Naturlàndia, ha previst per al 2010 unes inversions de 4,9 milions d’euros. Així apareix en el pressupost de l’ens per a l’exercici vinent, que ha aprovat aquesta setmana el consell d’administració amb la negativa del conseller de Segle 21 Joan Vidal.

“Fa mesos que ens vam oferir a les diferents comissions per ajudar a elaborar el pressupost i no ens han dit res, per això no hi hem volgut votar a favor”, argumenta el centrista.


Per a l’any vinent la societat laurediana ha projectat un pressupost “de mínims” i molt similar al d’enguany. S’espera recaptar 1,6 milions d’euros, que haurien de procedir de l’explotació del Tobotronc i les activitats d’oci que es proposen als visitants tant a l’hivern com a l’estiu, i de les pistes d’esquí de fons.En el capítol de despeses d’inversió, a més, es reserven 4,9 milions per a projectes que –segons es va explicar durant el darrer consell d’administració– s’engegaran l’any vinent. Entre d’altres, es preveu destinar diners a un nou aparcament amb capacitat per a 280 vehicles, a nous edificis i infraestructures (no s’han detallat de quin tipus) i a l’inici del desenvolupament del parc d’animals, un dels grans projectes que haurà d’integrar el parc de multiactivitats. “La intenció, segons es va anunciar, és començar les obres amb vista al juny vinent”, exposa Vidal.
PAQUETS DE DEU TÍTOLS
Per a tot plegat, no obstant això, caldrà obtenir capital. I és per això que CampRabassa ha previst ja per a l’any que arriba l’arxianunciada ampliació de capital, tal com posa en relleu el conseller de Segle 21, que ha tingut accés a les dades. En concret s’ha pressupostat l’entrada de dotze milions d’euros procedents de la venda de les accions, que costaran 36 euros cadascuna i que es vendran en paquets de deu. La manera com es comercialitzaran aquests títols, però, encara no s’ha donat a conèixer. En el passat des del comú de Sant Julià de Lòria es va posar sobre la taula la possibilitat que tots els bancs del país partissipessin en aquesta venda, encara que no ha quedat clar si finalment serà així o si es farà a través d’una sola entitat financera.
D’atra banda, els comptes de la societat de Naturlàndia estimen un superàvit de 6 milions per a l’any vinent si s’ingressen aquests 12 milions.
A banda dels números, la recerca del nou director del parc temàtic de la Rabassa també va centrar el consell d’administració. Segons es va exposar, la intenció és que es trobi un substitut d’Eugeni de Santiago al capdavant de les instal·lacions (se’n va fer càrrec des del 1994), després que aquest presentés la dimissió de manera consensuada amb els responsables comunals. Es va considerar que el seu perfil no “s’acabava d’adequar” als projectes i amb l’objectiu de redimensionar el parc. Des de la corporació busquen algú que pugui fer-se càrrec del canvi de rumb que hi haurà properament a Naturlàndia. Actualment, així, s’estan valorant els diferents currículums presentats per destriar la persona que millor s’adapti a les necessitats del projecte.
UN INFORME AVALA LA SEGURETAT DE LES INSTAL·LACIONS
Les instal·lacions del parc de multiactivitats compleixen les normes de seguretat exigides. Així es constata a les conclusions preliminars d’un estudi dut a terme per una empresa especialitzada que cada dos anys revisa el parc i certifica que està tot en condicions. Amb tot, encara s’està en espera de disposar de l’informe definitiu. “Des de Segle 21 estem molt preocupats per la qüestió de la seguretat i ens mantenim en espera d’aquest estudi signat i per escrit”, incideix Vidal.
Un dels punts que va repassar la companyia va ser la seguretat al Tobotronc, després de l’aturada tècnica de fa uns mesos (es va allargar més d’un mes) per canviar una de les peces. Des del comú s’havia vist que havia patit un desgast prou important per haver de ser restituïda. Concretament es va instal·lar un nou cable de tracció al tobogan alpí, que va haver de confeccionar a mida una empresa d’Alemanya.


[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal