Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Reunió d'Amics de La Rabassa amb el Ministeri de Medi Ambient

Imprimeix PDF

Premsa 22/12/2009

El Periòdic d'Andorra
Els ecologistes volen que la Rabassa sigui parc natural
La plataforma presenta avui a l'Alay l'alternativa a Naturlàndia

EL PERIÒDIC - ANDORRA LA VELLA

La plataforma ciutadana Amics de la Rabassa té previst presentar avui al ministre d'Ordenament Territorial, Medi Ambient i Agricultura, Vicenç Alay, l'alternativa al projecte de Naturlàndia. Una opció que passa per demanar que la Rabassa es declari parc natural com a alternativa al model obsolet del parc temàtic, "i més considerant que és una de les portes d'entrada a la Vall del Madriu-Perafita-Claror, proclamada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco",

van explicar des de la plataforma.En aquesta proposta per part de la plataforma s'admeten activitats lúdiques i esportives respectuoses amb el medi ambient i "dóna pas a un projecte de futur sostenible i dinamitzador del desenvolupament de la parròquia".
Aquesta presentació es farà en la reunió prevista per avui a les 16.30 hores en el ministeri de Medi Ambient. Aquesta trobada va ser sol.licitada pels membres de la plataforma ecologista i en ella estan presents també els directors de Medi Ambient i Patrimoni Natural, així com tècnics del ministeri.
Els ecologistes demanaran a Alay que el govern faci complir en tota la seva amplitud la legislació vigent, fent referència al projecte de Naturlàndia. En aquest sentit se centren en l'article 31 de la Constitució en el que es diu que és funció de l'Estat vetllar per la utilització racional del sòl i de tots els recursos naturals.
Des de l'any 2007 aquesta agrupació ciutadana està lluitant per modificar el projecte de Naturlàndia presentant alternatives per mostrar la Rabassa com un lloc únic de bellesa natural. Aquest constitueix una unitat de paisatge d'alta muntanya amb una singularitat pels seus valors culturals i naturals.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal