Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

L’ampliació de capital de Naturlàndia es fixa per abans de l’abril

Imprimeix PDF

Diari d'Andorra

Diumenge, 27 de desembre de 2009 09:27 - D.M. / G.P./ A.G. - Andorra la Vella

Naturlàndia pateix un retard considerable respecte dels terminis inicials. Però el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Pintat, insisteix que la corporació té un projecte sobre la taula i que va endavant. De fet, el mandatari comunal va assegurar que serà aquest primer trimestre quan finalment es produirà l’anunciada ampliació de capital per continuar el desenvolupament de Naturlàndia.

Mentrestant, el col·lectiu opositor Amics de la Rabassa defensa que la zona ha de ser un parc natural, i així ho ha exposat al titular de Medi Ambient, Vicenç Alay. El ministre va manifestar que té previst reunir-se al gener amb els cònsols de Sant Julià i que la trobada tindrà un punt clau sobre la taula: el projecte de Naturlàndia. El polític massanenc vol conèixer en profunditat l’abast del parc temàtic però va deixar clar que aquesta petició no suposa una oposició directa a les intencions del comú, sinó que forma part de la seva funció com a ministre de Medi Ambient “vetllar” perquè cap projecte no pugui suposar un perjudici per al patrimoni natural.


El mandatari comunal va assenyalar que desconeixia la proposta i que per això no volia fer declaracions, però sí que va lamentar que “el comú ha tingut una iniciativa que va encaminada a dinamitzar la parròquia i totes aquestes persones han pensat en la Rabassa quan nosaltres volíem fer alguna cosa”. Justament Pintat va atribuir el retard en el desenvolupament de Naturlàndia a les accions judicials en contra. I és que va indicar que, si atreure inversors ja és difícil, més encara ho dificulta que la justícia hi estigui posada. Això sí, va recordar que els recursos han donat la raó a la corporació. “Amics de la Rabassa els ha perdut i ara vénen amb un projecte alternatiu.”

(Nota dels Amics: El projecte alternatiu ja el teníem des del principi, llegiu : La Rabassa parc natural  , i la nostra opinió sobre els recursos la podeu llegir aquí : L'olla de fang contra l'olla de ferro )

EL GOVERN

Vicenç Alay va apuntar que la intenció del ministeri “és escoltar les preocupacions de totes les parts” i que per això es va reunir ara fa uns dies amb representants de l’associació Amics de la Rabassa. “No vam discutir del projecte que van presentar. Simplement ens van fer arribar la seva inquietut perquè entenen que el projecte del comú és incompatible amb l’entorn”, explica el titular de Medi Ambient. En la passada legislatura, el Govern va estudiar part del projecte de Naturlàndia i va concedir l’autorització pertinent per poder tirar-lo endavant. Tanmateix encara falten alguns permisos, que haurà de concedir o denegar, segons es consideri oportú, l’actual executiu.

Al seu torn, Josep Pintat va indicar que l’èxit de l’ampliació de capital és una incògnita, però que en qualsevol cas “la feina del comú ha estat cercar inversors, posar accions a la venda i fer el que s’havia de fer”. L’objectiu de l’ampliació és posar en marxa el parc d’animals i construir-hi equipaments però “Naturlàndia té altres possibilitats, com el camp de tir. Són altres actius de la societat CampRabassa que poden tenir un altre destí”, va afegir-hi Pintat.

EL NOMENAMENT DEL NOU DIRECTOR DE LA RABASSA, A PRINCIPI D'ANY

Naturlàndia tindrà nou director properament. Des del comú confirmen que a començament de l’any que ve l’empresa que està estudiant el perfil de tots els aspirants a dirigir el parc temàtic ja haurà seleccionat la persona que hi haurà al capdvant. De moment és una incògnita el nom de les persones més ben posicionades per ocupar el càrrec. Tot i això, sembla que entre els candidats hi ha noms de persones conegudes del país. El volum de candidats que s’hi han presentat estaria retardant la decisió de l’empresa que duu a terme la selecció. Quant a la campanya promocional per trobar inversors interessats en Naturlàndia, tampoc no se’n saben els detalls. Des del comú confirmen que la forma de la campanya, que es preveu per després de festes, estarà supeditada a les decisions del nou responsable del parc. En tot cas la promoció anirà més enllà de les fronteres i amb aquesta actuació la corporació parroquial està convençuda que es trobaran institucions que vulguin participar en l’esperada ampliació de capital.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal