Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

L'Arieja promou un parc natural transpirinenc que els uneixi amb Andorra i Lleida

Imprimeix PDF

Premsa 31/12/2009

BonDiaAndorra
   
Escrit per Agències  Dijous 31, Desembre de 2009 13:32

L'Arieja ha tornat a posar damunt la taula un dels projectes transpirinencs més ambiciosos: unir en un sol parc natural aquest departament francès amb Lleida i Andorra.

La unió es faria a partir de la recent creada Reserva Natural d'Orlu amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu en el Pallars i del Parc Natural Comunal Valls del Comapedrosa en Andorra. El punt central d'aquest parc transnacional seria el pic de Medacorba, de 2.914 metres, i que es troba en la confluència de les fronteres entre Catalunya, Andorra i França.


El parc portaria el nom del Parc de les Tres Nacions i l'objectiu primer seria el de preservar aquesta zona dels Pirineus. Un projecte que recull la idea del muntanyenc de l'Arieja Michel Sébastien feta fa quaranta anys. Ara, la societat civil i política del departament francès se l'han feta seva ja que veuen en el parc una oportunitat per sortir de l'aïllament que pateix de forma crònica l'Arieja, segons informa el diari lleidatà La Mañana.

A la necessitat de protegir una de les zones més ben conservades del Pirineu -l'Arieja és un dels llocs més verges-, les autoritats i els agents econòmics hi veuen l'oportunitat de desenvolupament econòmic gràcies a la creació d'aquest espai transfronterer com a pol d'atracció turística i d'impuls de l'economia.

Diari d'Andorra

L'Arieja insisteix en un parc natural que l'uneixi amb Andorra i Lleida
L'espai portaria el nom de Parc de les Tres Nacions

DIJOUS, 31 DE DESEMBRE DE 2009 14:33 - DdA/Agències - Andorra la Vella

L'Arieja ha tornat a posar damunt la taula un dels projectes transpirinencs més ambiciosos: unir en un sol parc natural aquest departament francès amb Lleida i Andorra.

La unió es faria a partir de la recent creada Reserva Natural d'Orlu amb el Parc Natural de l’Alt Pirineu en el Pallars i del Parc Natural Comunal Valls del Comapedrosa a Andorra. El punt central d'aquest parc transnacional seria el pic de Medacorba, de 2.914 metres, i que es troba en la confluència de les fronteres entre Catalunya, Andorra i França.

El parc portaria el nom del Parc de les Tres Nacions i l'objectiu primer seria el de preservar aquesta zona dels Pirineus. Un projecte que recull la idea del muntanyenc de l'Arieja Michel Sébastien feta fa quaranta anys. Ara, la societat civil i política del departament francès se l'ha feta seva ja que veuen en el parc una oportunitat per sortir de l'aïllament que pateix de forma crònica l'Arieja. A la necessitat de protegir una de les zones més ben conservades del Pirineu -l'Arieja és un dels llocs més verges-, les autoritats i els agents econòmics hi veuen l'oportunitat de desenvolupament econòmic gràcies a la creació d'aquest espai transfronterer com a pol d'atracció turística i d'impuls de l'economia.

[ TORNA ]


Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal