Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Trobada del Grup Rocafor amb el ministre Alay

Imprimeix PDF

Premsa 13/01/2010

BonDia Andorra

El grup Rocafort demana a Alay un període de reflexió

Escrit per Sergi Moral Dimarts 12, Gener de 2010 22:05

La Plataforma Rocafort va mantenir ahir a la tarda una trobada amb el ministre d’Ordenament Territorial i Medi Ambient, Vicenç Alay, per abordar un cop més el futur desviament rodat de Sant Julià de Lòria.

 En aquest sentit, els integrants de la plataforma van demanar al ministre un punt i seguit, una parada en el camí, per “reflexionar” sobre el projecte i redreçar-lo cap al que ells consideren la via correcta.


Almenys així ho va donar a conèixer ahir el portaveu de la plataforma, Miquel Bru, que va criticar durament el projecte liberal indicant que “empitjora”, en comptes de millorar, “la qualitat de vida dels lauredians” ja que no preveu una via ràpida, com calia esperar, sinó “un passeig a vora del riu de 85 milions d’euros”. En un to irònic, Bru va comentar que Andorra no és ni Dubai ni cap emirat àrab i que no es pot gastar tal quantitat de diners en un projecte que no “encaixa” en el pla viari ideat fa anys per l’executiu.

És per això que la plataforma demana al ministre una revisió d’aquest projecte per adaptar-lo tant a les necessitats del país com a les exigències dels lauredians, perquè porti a una descongestió del trànsit de Sant Julià de Lòria.

Bru va indicar que el ministre va recollir bona nota de tot el que havia comentat la plataforma i que va prometre estudiar tota la informació rebuda, així com l’anàlisi de les propostes fetes pel grup.

El Periòdic d'Andorra

La plataforma Rocafort reclama aturar i replantejar el vial lauredià

Bru: «Urgeix repensar un projecte incoherent i fet a copia de pegats». - El grup proposa fer una plaça pública on s'ha fet el viaducte sobre el riu.        Clara Garnica - Andorra la Vella

La Plataforma Rocafort, formada pel Grup Rocafort, ADN i Apapma, va reunir-se ahir al vespre amb el ministre de Medi Ambient, Ordenament Territorial i Agricultura, Vicenç Alay, per tal de tractar l'actual desenvolupament de les obres del vial de Sant Julia. Durant la trobada el grup va reclamar «aturar les obres i replantejar-se el projecte», segons va informar Miquel Bru, el president d'Apapma i portaveu de la plataforma. En aquest sentit, Bru va manifestar que s'ha d'actuar «o ara o mai», tenint en compte que «encara no s'ha començat a foradar la muntanya». De fet, les obres per poder iniciar aquesta perforació per fer el túnel encara no han estat licitades. El president de l'Apapma va definir l'actual projecte com a «incoherent i fet a copia de pegats» de diferents trams que no es corresponen, i que van ser fets a corre-cuita per l'anterior Govern, va manifestar Bru. «Són molts projectes diferents que entren en conflicte entre ells», va explicar. A més, el president d'Apapma va assegurar que els trams no s'acaben d'inserir en la planificació viaria nacional. La plataforma també va fer emfasi durant la trobada de l'estat actual de les finances del país.

Alay es va mostrar obert i d'acord a negociar, segons van explicar des de la Plataforma Rocafort. El ministre no va voler fer declaracions un cop va acabar la trobada i només va assegurar que la reunió va ser «molt positiva».

Una de les propostes exposades pel grup és la d'aprofitar l'obra, com és el cas del tram del viaducte que creua el riu, a l'altura de la plarça Lauredia. L'entitat va plantejar a Alay fer una gran plarça pública enjardinada per «obrir SantJulia a l'altre costat del riu. La plarça tindria connexions amb el camí d'accés a Canolich i a vies ferrades.

Ara el projecte esta en mans del ministeri, que «n'estudiarà la viabilitat», va explicar Bru. La plataforma confia en una resolució a favor seva. Si no fos així, el grup no descarta iniciar noves mesures de protesta i elaborar un nou procés de recollida de firmes.

[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal