Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Polèmica ampliació de capital a Naturlandia

Imprimeix PDF

Premsa 04/04/2010

Periòdic d'Andorra

Segle 21 alerta que el deute obligarà a vendre les accions a més de 35 euros

• Frases: "Si no pugen preus, tot el que guanyin només servirà per pal.liar el dèficit"

• L'oposició critica que s'ofereixin títols a les constructores per pagar les obres

Clara Garnica – Sant Julià de Lòria

L'oposició laurediana va carregar contra l'ampliació de capital de Naturlàndia que durà a terme el Comú, per tal de procedir al projecte de creació del parc d'animals i d'oci. El conseller de Segle 21 Patrick Frases va ser especialment dur pel que fa al deute que acumula Naturlàndia, i que va fixar en 8,8 milions d'euros. En aquest sentit, Frases va alertar que tenint en compte el dèficit actual, el preu real de les accions serà superior als 35 euros, el preu anunciat pel cònsol Josep Pintat el dia de la presentació del nou director de Naturlàndia, Ricard Masegosa, ara farà un mes. Segons Frases, "les han posat a un preu de 35 euros, però, amb l'excusa que ja funciona, acabaran venent-les més cares".

El conseller considera que els 35 euros no són factibles i va parlar de la necessitat d'augmentar les tarifes de les accions tenint en compte les pèrdues, ja que "hauran de pujar preus perquè, si no, tot el que guanyin només servirà per tapar el dèficit", va assegurar.

D'altra banda, Segle 21 també va criticar l'acció comunal d'oferir accions a les empreses constructores encarregades de dur a terme el projecte d'ampliació. El Comú, segons Frases, està parlant amb totes les empreses constructores perquè, en comptes que paguin les obres amb diners, ho pugui finançar amb la compra d'accions. Aquesta iniciativa té un rerefons, segons va assegurar Frases: "El cònsol ofereix accions perquè té el temor que no es venguin", va afirmar.


PESSIMISME PEL PROJECTE

Des de l'oposició hi ha una certa visió pessimista davant del projecte d'ampliació de Naturlàndia a partir de l'ampliació de capital. Frases assegura que es tracta d'un "fracàs des del principi del projecte" i va opinar que "pinta molt malament i que continuarà anant malament". El conseller va recordar que el deute acumulat s'estima en 8,8 milions.

En aquest sentit, el polític lauredià també va criticar la possibilitat plantejada pel Comú a renunciar a la seva actual presència del 51% a la societat perquè pugui entrar capital privat i reduir el deute.


[ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal