Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

Agraiment i informació

Imprimeix PDF

Premsa 26/11/2010

Diari d'Andorra - Pili Pijuan i altres membres d'Amics de la Rabassa

El 4 de novembre passat, les associacions ecologistes d'Andorra van lliurar al comú de Sant Julià de Lòria les 1.386 signatures de totes les persones i entitats que han fet costat a la demanda, perquè la Rabassa sigui declarada un espai protegit.

Estem molt contents de la resposta obtinguda, ja que demostra que som molts els que estimem la natura i volem protegir-la. Sabem que molta gent, per diferents motius, no va poder firmar, pera tot i així també ens ha fet arribar el seu suport. A tots, moltes gracies!

Darrerament, hem llegit a la premsa que la venda d'accions per l'ampliació de capital de Naturlandia, no és l'esperada. Si consulteu la pagina web, www.amicsdelarabassa. org trobareu l'estudi de rendiment i viabilitat fet per un economista expert en inversions, on s'explica la dubtosa rendibilitat d'aquesta inversió. Esperem que la diflcultat per vendre les accions faci reflexionar els promotors de Naturlandia i que s'atinguin al que va dir al seu dia el segon cònsol, el Sr. Sangrà: que si no hi havia inversors aturarien el projecte.

Seria assenyat que els promotors reconduïssin el projecte, l'actualitzessin i el fessin més atractiu per al possible inversor. El comú de Sant Julià podria plantejar-se potenciar l'actiu en natura de la Rabassa, com s'ha fet, per exemple, al parc natural de Comapedrosa, que segons dades del Diari d'Andorra del 26 d'octubre, aquest any ha rebut 10.500 visitants, i el centre d'atenció al visitant, un 26 per cent més que l'any anterior.

Són moltes les persones que han gaudit de la natura sense landia i segurament és un bon referent del que busca el turisme actual. A Andorra tenim la natura"un bé que hem rebut, cuidem-la, respectem-la. Si la maltractem mai no la podrem recuperar . Des d'aquí fem una crida a tots els nostres mandataris perquè permetin que la Rabassa continui essent un espai natural i es declari espai protegit.

[ TORNA ]Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal