Desolació


Jo só l'esqueix d'un arbre, esponerós ahir,
que als segadors feia ombra a l'hora de la sesta;
mes branques una a una va rompre la tempesta,
i el llamp fins a la terra ma soca mig-partí.


Brots de migrades fulles coronen el bocí
obert i sens entranyes que de la soca resta;
cremar he vist ma llenya; com fumerol de fesa,
al cel he vist anar-se'n la millor part de mi.


I l'amargor de viure xucla ma rel esclava,
i sent brostar les fulles i sent pujar la saba,
i m'aida a esperar l'hora de caure un sol de conhort.


Cada ferida mostra la pèrdua d'una branca:
sens jo, res parlaria de la meitat que em manca;
jo visc sols per plànyer lo que de mi s'és mort.


Joan Alcover

 

R que R: Rocafort, la Rabassa i el respecte

Imprimeix PDF

Premsa 20/02/2010

Diari d'Andorra

R que R: Rocafort, la Rabassa i el respecte. Carolina Motwani, Carles Iriarte i Angi Duró

La plataforma Rocafort ja fa tres anys que camina, intentant exposar arguments per defensar un altre traçat, per un vial que és necessari per a Sant Julià de Lòria i per al trànsit del conjunt del país. Per fer-ho hem parlat amb polítics i gent del carrer.

Ara, per carnaval, hem pensat que era un bon moment per fer-nos sentir de manera lúdica. Ens hem animat a fer la comparsa R que R, com aquell que no es cansa i continua endavant, insistint.

Des de la plataforma continuem defensant que un altre vial és possible, i no deixarem de recordar-ho mentre quedin possibilitats perquè es faci realitat.

Per una banda, hi ha el vial actualment projectat: un vial que preveu dues entrades al mig de Sant Julià i que al nostre entendre no serà un vial ràpid. Per tant, si el vial no és efectiu, l’enorme despesa prevista no té sentit. A més, el vial projectat tindrà un impacte visual, acústic i atmosfèric molt important, que serà una hipoteca per a les properes generacions de la qual no ens podem desentendre.

Per l’altra, la nostra proposta es basa a fer un sol túnel al llarg del nucli central de la parròquia; això aniria en favor de la fluïdesa del trànsit i de la qualitat de vida de la població. Sobretot, minimitzaria l’efecte contaminant sobre el poble, preservant, a més, les poques zones que potencialment es poden convertir en verdes. Per tant, tothom quedaria content: els viatgers, que circularien amb fluïdesa, i els lauredians i lauredianes, que guanyarien en qualitat de vida.

Insistim perquè sabem que encara és possible repensar un millor traçat, tot i que les obres hagin començat.

Dins un poble hi caben molts parers, i per tant moltes opinions. Que sàpiguen les persones que no pensen igual que nosaltres que respectem la seva visió i estem convençuts que també volen el millor per al poble: discrepar i dialogar és enriquidor en qualsevol comunitat! I per aquest motiu, mentre puguem ens farem sentir.

L’altra R, la Rabassa: quina sort tenir amics que pensen estratègies i propostes viables, modernes, adequades als temps que vivim i que només comporten aspectes positius per a l’entorn i les persones!

La història continuarà, i nosaltres R que R fins al final.

 [ TORNA ]

Espai web patrocinat per                ADN               Avís legal